Årsskriftet 2021 er udsendt

Vi havde håbet at kunne åbne arkivet efter påske, men endnu engang må vi udskyde åbningen. Vi ser frem til igen at se jer i arkivet, forhåbentlig bliver disse corona-måneder snart historie.
Generalforsamlingen er udskudt til tirsdag 25. maj, se nærmere på siden Arrangementer.

På trods af alle restriktioner har vi fået årsskriftet 2021 udsendt og omdelt til alle medlemmer. Har man som medlem ikke modtaget årsskriftet, kan man henvende sig til formand for Lokalhistorisk Forening, Bjarne Christensen, på tlf. 24 65 58 29 eller til næstformand, Orla Andersen på tlf. 64 76 19 60 eller mobil 20 45 50 25.
Årsskriftet bliver også til salg i brugserne og i Verninge Blomstercenter, hvor det kan erhverves for kr. 50.

Forsiden viser Tobosmeden Peder Nielsen på sin belgiske motorcykel “Sarolea” årgang 1920.

INDHOLD
Ellen Warring indleder i anledning af rytterskolernes 300 års fødselsdag med artiklen “Kongens Skoler”.
Margit Egdal minder om Peder Willemoes forlovede fra Tommerup.
Orla Andersen fortæller om 6 unge mænd fra Tommerup, der 1944-45 var interneret i Frøslevlejren. I en lille poesibog samlede arbejdsmand Jens Nielsen autografer fra 180 medfanger samt tegninger og notater fra lejren.
Midtersiderne er årets program 2021, og vi håber inderligt, vi i år kan gennemføre arrangementerne. Programmet er lige til at tage ud.
Ib Hansen i Nårup var 15 år i 1950 og havde en gammel trækharmonika, som blev starten på orkestret “blue boys” fra Nårup. Med i orkestret kom Preben Find, Jørgen Waage Nielsen og Poul Rasmussen, der var fra Sanderum.
Lis Holmehav fortæller om Verninge Kittelfabrik, hvor hun tjente til sin første væddeløbshest. Desuden fortæller Helga Hansen og Henny Fredriksen. Margit Egdal har ført pennen.
Redaktøren har samlet eller skrevet historierne om 260 elendige mårkattes endeligt i Tommerup. Brudeudstyret 1933. Arvesølvet og Bergs Sølvvarefabrik. Sidst men ikke mindst artiklen om Anna købmand i Brylle. I den gamle købmandsbutik havde tiden stået stille i mere end 100 år, da Den Fynske Landsby arvede inventaret først i 1960’erne. Efter at have været pakket ned en årrække, kan vi igen i år opleve Annas butik i Den Fynske Landsby.